Celine Dion’s fans uttrykte bekymring for hennes vekttap – popstjernen har offentliggjort den virkelige grunnen

Til tross for Celine Dion er et pop-ikon med salg av album og sanger på flere millioner, velger folk noen ganger å legge fokus mer mot kroppen hennes enn hennes betydelige profesjonelle prestasjoner. Nylig, for eksempel, har fans av Celine Dion som er utrolig populær for sangen “My Heart Will Go On” la til flere kommentarer under profilen hennes på Instagram, der popstjernen så veldig slanket ut. Etter at rykter om hennes alvorlig vekttap begynte å sirkulere blant fans, ga Celine Dion opp og røpet verden den virkelige årsaken til hennes foruroligende utseende.

Celine Dion kan trolig ha blitt tvunget til å ta tak i disse ryktene på grunn av den særdeles karakteren til kommentarene hun fikk om kroppskam. Blant hatefulle ytringer var det slike som, “Spis noe, vær så snill” og “Du har gått for mye i vekt, du ser ut som et skjelett”. Det spiller ingen rolle om fansens slike observasjoner ble gjort av deres bekymring om popstjernen, det viktigste er at disse grove kommentarene som var direktet mot henne anses som mobbing. Det er et faktum.

Dion har opplevd mye vanskeligheter i livet, inkludert helseproblemer som krevde kirurgisk inngrep. Det er derfor ingen overraskelse at hun ikke likte å se folk uhensiktsmessig snakke om temaet “Vekt” og hennes påståtte helsestatus. Så dette førte til at stjernen kom rett og slett til kritikerne på en spektakulær måte.

ADVERTISEMENT

Tross alt innser Dion viktigheten og rollen av sceneutseende i showbransjen. Stjernen har selv begynt sin musikkarriere som tenåring og innså øyeblikkelig viktigheten og besettelse med utseende i bransjen hun gikk inn i. Dette til tross for at hun mottok priser for sine talentfulle sceneopptredener og til og med vant Eurovision Song Contest i 1988 med sin forestilling “Ne partez pas sans moi”.  This was despite receiving awards for her talent and even winning the 1988 Eurovision Song Contest with her performance of “Ne partez pas sans moi.” Etter at Dion besluttet å bli en internasjonal stjerne, bestemte lederen hennes René Angélil først og fremst å endre imagen til Dion.

Det er slik den unge Dion brukte halvannet år på å transformere seg – inkludert å få korrigert tennene sine. Grunnen til det var at magasiner i hennes hjemland Quebec angivelig var direkte voldelige om dette aspektet av utseendet hennes. Popstjernen har til og med fått det hånlige kallenavnet “Dion the Dog”.

ADVERTISEMENT

I tillegg til et nytt hårklipp og endret stil, ble Dion senere operert i munnen. Siden hun ikke snakket engelsk, måtte hun mestre et nytt språk. 18 måneder senere var Dion fullt forberedt på å bli en superstjerne og erobre nye høyder. Det er da Dion’s første engelskspråklige album Unison fra 1990 fikk mange gode anmeldelser. 

ADVERTISEMENT

Et år senere gikk Dion og soulstjernen Peebo Bryson sammen for å synge hovedsangen til Disney’s hitfilm Skjønnheten og udyret. Denne sangen ble til en hit som til slutt førte kanadieren til verdensomspennende berømmelse. Dion’s selvtitulerte album ble også solgt eksepsjonelt godt – med dobbelt platina i USA. Alt dette førte til at stjernen stolte tydeligvis på rådene til Angélil om hennes utseende og Dion har i 1994 giftet seg med mannen i en høyt profilert seremoni.

ADVERTISEMENT

Noen år senere gir Dion ut en sang som uten tvil blir avgjørende i hennes karriere. Det er kjent at popstjernen også fremførte balladen “My Heart Will Go On”, som er lydsporet til filmen “Titanic”, som toppet til slutt verdenslistene. Komposisjonen “My Heart Will Go On” har også vunnet to Grammy-priser for beste kvinnelige pop-vokalprestasjon og årets plate. Men suksessen trakk kritikere som heller ønsket å kommentere hennes utseende enn talent.

ADVERTISEMENT

Det var rundt denne tiden Dion ble kjent for sin sans for stil (mote) og berømte hits – men ikke minst fordi hun begynte å ha på seg dristige kjoler og sære antrekk på spesielle hendelser på rød løper. Hennes mest ikoniske utseende fra 1990-tallet inkluderte et svart sort antrekk som viste frem undertøyet på Grammys i 1994 og en hvit blazer som ble kledd bakover ved Oscar-utdelingen i 1999.

ADVERTISEMENT

Dion’s hovedfokus selvfølgelig var hennes musikkarriere, som inkluderte 13 album som ble gitt utt før årtusenskiftet. Det er derfor ikke så overraskende at hun bestemte seg for å gå litt saktere i det nye tiåret, ettersom Dion’s personlige liv i denne perioden var også fylt med oppturer og nedturer. Etter å ha sett mannen kjempe mot kreft, gledet stjernen seg igjen og ble mor i 2001. Hennes første barn, Rene-Charles Dion Angelil, ble født tidlig samme år.

ADVERTISEMENT

Etter sønnens fødsel så Dion ut til å bli mer voksen og moden. Det uttrykker seg i hennes uttalelse “Som mor blir du voksen”, sa hun til VH1 i 2002. “Nå har jeg en helt annen tilnærming til hele livet.” Imidlertid, bare fordi hun var mamma, betydde det ikke at hun ikke var i stand til å fortsette å overraske mennesker med risikabelt moteutseende. I 2003, på Billboard Music Awards, hadde hun en utklippskjole som fremhevet hoftene hennes.

ADVERTISEMENT

Like etter begynte Dion å  motta fruktbarhetsbehandlinger. “Jeg nærmer meg 40 år og jeg må gjøre dette”, sa hun til People i 2005. “Dette frosne forsteret i New York er babyen min som venter på å bli brakt tilbake til livet.” Da var det faktisk to barn; i 2010 fødte Dion tvillingene sine Eddie og Nelson.

ADVERTISEMENT

 I 2013 fortalte den fortsatt veldig berømte og vellykkede sangeren Woman’s Weekly om sin historie om veien til rikdom. “Jeg husker at jeg iført klær fra en bror til en annen – jeg er det yngste barnet av 14 barn i familien!” sa hun. “Jeg måtte gå til og fra skolen fire ganger om dagen, ofte i snøstormer, noe som var ganske vanlig i hjembyen min Charlemagne i Quebec, Canada.” Dion gjorde det også klart at hun en gang ble plaget av utseendet sitt.

ADVERTISEMENT

Hun forklarte: “Da jeg vokste opp, følge jeg meg vanskelig og usikker fordi jeg hadde tannproblemer. Jeg husker at jeg ikke følte meg best eller så meg best ut.” Hun fortsatte: “Jeg følte meg faktisk som en ekte “outsider”, og slet med å skaffe venner på skolen. Jeg ville bare være hjemme med søsknene mine foreldrene mine, for det var komfortsonen min.”

ADVERTISEMENT

Året etter uttalte Dion seg åpent mot mobbing i en video for den Quebec-baserte Jasmin Roy – veldedigheten. Hun delte sine egne opplevde erfaringer med å bli mobbet. “Siden jeg selv var et offer for mobbing på skolen, kan jeg veldig godt forstå hva slags lidelse unge mennesker gjennomgår,” sa sangeren.

ADVERTISEMENT

Mens Dion fortsatte å utmerke seg i innspillinger og på scenen, forandret hennes liv seg ugjenkallelig i 2016. I januar av samme år gikk mannen hennes bort på grunn av komplikasjoner fra kreft. På bare 48 timer, tapte stjernens bror Daniel også kampe mot sykdommen.

ADVERTISEMENT

På slutten av 2016 avslørte Dion imidlertid at hun slet med å overleve “Jeg kan ikke bare leve slik: “Jeg mistet mannen min og barna mine har ikke lenger far,” sa hun til Page Six. “Jeg må stå høyt og sterkt fordi dette er min livsstil. Stå rett opp, vær positiv, kjemp kampene dine, gjør ditt beste og lev for i dag, ikke i morgen. Jeg vet at ingenting er perfekt; du får ikke alltid det du ønsker” Nevertheless, at the end of 2016 Dion revealed that she was trying to survive as best she knew how. “I cannot just live on like, ‘I lost my husband, [and] my children have no father,’” she told Page Six. “I have to stand tall and strong because this is my way of living. Stand tall, be positive, pick your battles, do the best you can and to live for today – not for tomorrow, for today. And know nothing is perfect; not everything you want will happen.”

ADVERTISEMENT

Dion kastet seg også inn i moteverdenen etter hennes nederlag. “Jeg har alltid elsket mote, men etter 30 eller 40 år trodde jeg at hvis det ikke skjedde med meg og mote, ville det aldri skje,” sa hun til det australske magasinet Stellar. “Vel, gjett hva? Det skjer! Det er aldri for sent å føle seg bra og det er aldri for sent å fremstå som en godt kledd kvinne.”

ADVERTISEMENT

I 2008 lanserte Dion til og med Célinununu, en kjønnsnøytral kleslinje for barn. I følge linjens markedsføringsmateriell har Célinununu til hensikt å befri barn fra de tradisjonelle rollene som gutt og jente.” Merkets produkter tar også sikte på å styrke unge mennesker til å vokse opp basert på verdiene av likhet og frihet til å bygge sin personlige styrke basert på gjensidig respekt.”

ADVERTISEMENT

Men like etter begynte folk å legge merke til hvordan Dion så ut selv. For eksempel genererte bildene som stjernen la ut på Instagram i januar 2019 blandede reaksjoner. “Herregud, hva skjedd med deg, Celine??!? Du ser sulten ut!”. En annen person skrev ganske åpent til henne, “Du må ta på deg noen ekstra kilo. Du ser for tynn ut.”

ADVERTISEMENT

En fan av henne virket oppriktig bekymret for Dion. “Vær så snill å ta på deg vekt, du begynner å se veldig usunn ut. Jeg mener ikke å høres sint ut –  for jeg er en stor fan av deg, men jeg vil bare at du skal leve veldig lenge. Elsker deg veldig mye,” skrev fansen under bildet av Dion i kraftdrakt.

ADVERTISEMENT

Andre var imidlertid mer kritiske. En kommentator skrev for eksempel at Dions vekttap “la henne ekstra 20 år på grunn av all løs hud.” Noen andre nevnte det faktum at Dion har blitt det nye ansiktet til kosmetikkmerket L’Oreal Paris. “Jeg forstår ikke L’Oreal heller,” skrev de på Instagram. “Det er ikke bra å fremme kvinner som ser ut som de har en spiseforstyrrelse.”

ADVERTISEMENT

I slutten av januar 2019 kritiserte Dion offentlig folk som kommenterte vekten hennes. “Jeg gjør det for meg selv. Jeg vil føe meg sterk, vakker, feminin og sexy,” sa hun på podcasten til Dan Wootton Interview. “Hvis jeg liker det, vil jeg ikke snakke om det. Ikke bekymre deg. Ikke ta bilder. Hvis du liker, vil jeg være der. Hvis ikke, la meg være i fred.”

ADVERTISEMENT

Men selv disse ordene hindret ikke folk i å kommentere Dions vekt når hun la ut et nytt bilde på Instagram. Og noen få harde kommentarer ble også rettet mot henne. “Jeg er over 60 år og du har sikkert flere rynker enn meg. Få litt vekt og få psykologisk hjelp, fordi du har blitt en freak siden mannen din passerte,” skrev et spesielt stygt troll på siden hennes i mars 2019.

ADVERTISEMENT

I april 2019 tok Dion opp temaet mobbing da hun ble intervjuet om sitt arbeid på L’Oreal. I samtaler med media, moderert av ABCs Deborah Roberts, avslørte sangeren alt hun måtte gjennom for å få selvtilliten som voksen.

ADVERTISEMENT

Det viste seg også at Dion ikke likte kroppen hennes som tenåring. “Selv  da jeg var så ung, slet jeg med usikkerhet og problemer med tennene mine,” forklarte hun pressen. “Jeg var veldig, veldig tynn og ble mobbet på skolen på grunn av det”. Men mens kritikerne fremdeles var rundt så de ikke ut til å undergrave stjernens selvtillit.

ADVERTISEMENT

Faktisk sa Dion adamant media: “Jeg følte aldri at det hadde ansvaret. Og når du virkelig føler deg ansvarlig, gir det deg en følelse av styrke og kraft. Jeg har aldri følt meg så vakker, så sterk – og jeg tror virkelig det beste er ennå ikke kommet.”

ADVERTISEMENT

Under arrangementet tok Dion seg også tid til å nevne sin avdøde ektemann og hvordan hans tro på henne hjalp henne med å starte karrieren. “Angelile tok meg og foreldrene mine hit til Vegas. Han var en gambler, og jeg er så glad for at han var det, for ingen andre skulle risikere en liten jente som var tynn og stygg,” sa hun.

ADVERTISEMENT

Rundt samme tid som pressekonferansen, avslørte Dion nøyaktig hva som fikk henne til å gå ned i vekt. Heldigvis var årsaken ikke mer uhyggelig enn en nyfunnet kjærlighet til ballet. “Dans har vært i DNA’et mitt hele livet,” forklarte Dion til People.

ADVERTISEMENT

Selv om deltakelse i balletten var en “drøm” for Dion, var det “så vanskelig” for henne. Likevel ga stjernen alt det beste. “Jeg gjør dette balettøvelse fire ganger i uken,” la Dion til i bladet.“ Folk sier: “Hun har mistet mye vekt, “men jeg jobber mye. Jeg liker å bevege meg og vekttap følger med det.”

ADVERTISEMENT

Selv med denne forklaringen fortsatte Dion’s Instagram – konto å motta meldinger som kritiserte størrelsen hennes. Da stjernen for eksempel la ut bildet av henne som forberedte seg på Met Gala, mottok hun kommentarer som “Spis noe, vær så snill og “Du har gått så mye i vekt, du ser ut som et skjelett.”

ADVERTISEMENT

Noen fans har imidlertid kommet til Dions forsvar. “Dere klager alle sammen over hvor tynn hun er, men stemmen hennes svinger fortsatt. Hvordan vil du føle hvis noen kommenterer innlegget ditt og dømmer deg av en eller annen grunn?” En person skrev “Folk er bekymret hvor du er for tynn og bekymret hvis du er for feit. Hun virker veldig god og glad for meg,” skrev en annen.

ADVERTISEMENT

Spesielt fikk et Instagram – bilde mye oppmerksomhet. I juni 2019 lastet Dion opp et bilde av henne iført en T-skjorte med forkortelsen “FOMO” og bildetekst til bildet: “Dette betyr frykt for å gå glipp av eller ikke?” Når det er sagt, mens innlegget i seg selv virket helt ufarlig, vendte kommentatorer seg igjen til å diskutere Dions vekt. 

ADVERTISEMENT

En fans skrev for eksempel: “Frykt for å gå glipp av en mulighet eller frykt for å miste bevisstheten? Noen vennligst gi Celine mat!” Andre ser ut til å antydet at stjernen har en spiseforstyrrelse. “Hun er syk, hun trenger hjelp! Forferdelig!” la til en annen.

ADVERTISEMENT

En annen bekymret kommentator  skrev: “Jeg håper bare Dion holder seg frisk for sønnene sine. Jeg har hørt om folk som mister appetitten og interessen for livet etter at en elsket dør.” Imidlertid fortsatte den samme personen å innrømme at de “Ikke ante hva som skjedde i hennes liv, i hennes sinn eller kropp” – og dette gjaldt alle kritikere.

ADVERTISEMENT

“Ja, kanskje den eneste personen som virkelig vet hva som skjer med Dions helse, er sangeren selv. Og kanskje fans burde ta ordet fra det hår hun snakker om hvor bra hun tror hun gjør akkurat nå. I mai 2019 uttalte for eksempel femti år gamle Dion tilsynelatende at hun føler seg komfortabel i sin egen hud.

ADVERTISEMENT

“Noen mennesker er litt redde når de fyller 50 år. Jeg er veldig fornøyd 51-åring,” sa Dion til Vogue. “Jeg er mer erfaren og nå mer aktiv med dans, trening og opptreden – enn jeg noen gang har vært i mitt liv.”

ADVERTISEMENT

Da Vogue spurte Dion: “Hvordan ble du imponert over din egen styrke?” Sangeren svarte: “Jeg vil ikke si at jeg er imponert, men jeg føler at jeg har et ekstra ansvar for å oppdra barn. Jeg må også ta flere beslutninger om karrieren min, noe som er en ny utfordring. Jeg tror jeg har det bra i begge retninger.” 

ADVERTISEMENT

Da Dion ble spurt om hennes ambisjoner det neste tiåret, forklarte stjernen at hennes prioritet var å gjøre barna hennes “lykkelige og sunne.” Imidlertid la hun til, “Jeg kommet ikke til å bremse, det er jeg sikkert på! Jeg vil fortsette å skape, jeg liker å være opptatt og selvfølgelig vil jeg ha det gøy.”

ADVERTISEMENT

Kanskje for holde seg opptatt, dukket Dion opp på Paris Fashion Week i juli 2019. Og mens den berømte sangeren nok en gang opplevde kroppsskam, for eksempel kalte Radar Online henne “fryktelig tynn”, beviste hun at hun kan ta slik kritikk på en rolig måte.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT