Optiske illusjoner som avslører mye om karakteren din

Kunne du tenke deg, at ifølge en studie av eksperter fra Queen’s University i Ontario, behandler den normale menneskelige hjerne rundt 6200 tanker hver eneste dag. Enkelt sagt, betyr det å behandle en ny tanke hvert 14. sekund. Men visste du også at måten hjernen din analyserer informasjon på, kan faktisk avsløre mye om din personlighet? Ta for eksempel disse optiske illusjonene. Det du ser og og måten tankene dine tolker dem, kan si ganske mye om deg enn du kan forestille deg.

20. Piliers ou silhouettes ?

Avhengig av om du fokuserer på lysere elementer eller mørkere områder, skal ett av to bilder vises her. Ved første øyekast la du sannsynligvis merke til enten tre hvite kolonner eller to mørke former. Og det som er virkelig interessant her, at det du legger merke til først kan fortelle verden mye om hvordan du lever livet ditt.

Dersom søylene skiller seg ut, sier The Powerful Mind at du sannsynligvis foretrekker sikkerhet og sjelefred. Du bruker sannsynligvis mer tid på å tenke på målene dine i stedet for å forfølge dem – dette betyr at innimellom kan det hende det at du må ta risiko, selv om du føler deg ukomfortabel. Imidlertid, hvis det er tallene som er mer fremtredende, antyder det at du er uklar og kanskje litt fjern. I dette tilfellet oppveier nysgjerrighet alle instinktene dine.

ADVERTISEMENT

19. Femme ou homme ?

Hva ser du nemlig på dette bildet? Hvis dette er bakhodet til en ung kvinne, er du ifølge The New Zealand Herald nysgjerrig og ser kun de positive sidene av livet. Du er også i stand til å gjøre veldedighetsarbeid eller hjelpe de som virkelig trenger det. Vær imidlertid forsiktig når du tar tøffe beslutninger, selv om du sannsynligvis alltid fullfører oppgavene dine.

Dersom du derimot opprinnelig oppfattet en gammel mann med bart, vurderer The New Zealand Herald deg som lojal, pålitelig og rimelig. Mest sannsynlig er du også en pålitelig og ærlig person som kan finne den rette veien videre og lede andre til den. Imidlertid, selv om du vanligvis følger en nøye gjennomtenkt vei for å unngå spontane valg, må du huske at å streve etter fortreffelighet kan veldig ofte være stressende.

ADVERTISEMENT

18. Explosion ou pouces ?

Denne illustrasjonen ble skapt av den israelske kunstneren Noma Bar, som spesialiserer seg på å bruke negativ plass til å lage tvetydige illustrasjoner. Når det gjelder arbeidet hans, forklarte han det følgende: “En kunstner som bruker negativt rom, er avhengig av rommet som omgir et objekt for å gi skjulte bilder form og mening. Selvfølgelig refererer dette begrepet også til ethvert emne som forårsaker følelser av angst og ubehag. ” Så, spørsmålet er, hva ser du akkurat her?

ADVERTISEMENT

Kanskje ser overgangen fra gul til rød ut som en eksplosjon. I så fall har du ifølge The Wonder List gode organisasjonsevner og fremragende lederegenskaper. Imidlertid, hvis du derimot umiddelbart ser det svarte rommet som ser ut som to tomler, så har du mest sannsynlig medfølelse med andre, er snill og sjenerøs.

ADVERTISEMENT

17. Jumelles, voiture ou lettre ?

Når du først ser på dette bildet, du vil sannsynligvis ikke se to, men tre ting. Du kan for eksempel merke en mann med hatt som ser gjennom kikkerten. Alternativt kan du merke bilen vinkelrett på veien. Eller kanskje bokstaven “A” som dukket opp først for deg?

ADVERTISEMENT

Hvis du så en mann, det antydes at du er flinkere til å se livet rundt enn å svette over små ting. Men hvis det er bilen som opprinnelig fanget oppmerksomheten din, da verdsetter du frihet og å beveger deg rundt i verden etter din egen rytme – selv om du av og til kan bli hengt opp på små detaljer. Og hva med bokstaven “A”? Vel, hvis det er bokstaven “A” du visualiserte først, kan dette nemlig bety at du ha en sterk evne til å tenke sideveis.

ADVERTISEMENT

16. Visages ou bougeoir ?

Viser dette bildet to ansikter som er vendt mot hverandre? Hvis det er det du ser først og fremst, så er du ifølge The Powerful Mind en ekstrovert som elsker sosiale sammenkomster. Du er alltid i sentrum for oppmerksomhet på fester og energinivået ditt stiger når du samhandler med andre mennesker, spesielt hvis de har samme bølgelengde som deg.

ADVERTISEMENT

Imidlertid, hvis du så en lysestake først, så beskriver The Powerful Mind deg som en mindre person. Du er sannsynligvis en gjennomtenkt person eller kanskje du til og med er sjenert og foretrekker å være alene med tankene dine. Sjansen er stor for at du foretrekker å tilbringe egen tid alene hjemme, i stedet for på fester. Du foretrekker også  selskap med noen få utvalgte mennesker, i stedet for å henge i en mengde.

ADVERTISEMENT

15. Tout tourne autour du genre…

Denne illusjonen har flere synspunkter, avhengig av om du er en mann eller en kvinne. For eksempel sier Mighty Mind at kvinner som først ser en manns ansikt, enten kan søke en lidenskapelig romantikk eller allerede er nært knyttet til sin nåværende partner. Men hvis de først legger merke til kvinnens ansikt, er det mer sannsynlig at de er mentalt sterke og selvsikre.

ADVERTISEMENT

På samme måte kan menn som ser en kvinnes ansikt fra starten, se etter en permanent partner som de ønsker å leve livet med. Men hvis først de legger merke til en manns ansikt, kan de bekymre seg for å komme i kontakt med andre menn – enten det gjelder jobb, venner eller sosiale medier.

ADVERTISEMENT

14. Lune ou oiseaux ?

Hva er det du merker ved første øyekast i bildet over? Ser du et rundt ansikt med bart og lukkede øyne? Eller ser du to fugler foran fullmåne på nattehimmelen? Å svare på dette spørsmålet kan gi verdifull innsikt i hvordan du samhandler med menneskene rundt deg.

ADVERTISEMENT

Hvis du for eksempel så ansiktet først, antyder The Wonder List at du er taktfull, personell og gjør ditt beste for å unngå uenigheter. Instinktene dine tjener deg også. På den andre siden, hvis du opprinnelig la merke til fuglene, så er du sannsynligvis optimist og gjestfri, vet hvordan du kommer overens med fremmede. Ofte er du også et godt klangbrett for dine nærmeste.

ADVERTISEMENT

13. Masque ou silhouette ?

Ser du en superheltmaske? Eller er det et undertøy? For noen viser dette bildet tydelig forkledningen til Peter Parker som bekjemper kriminalitet, mens for andre er det helt tydelig en hvit bh på rød bakgrunn. Så, hva kommer umiddelbart i tankene når du ser på dette bildet?

ADVERTISEMENT

Vel, List of Wonders mener at hvis du har sett Spider-Man, så har du sannsynligvis en veldig rolig, behersket og uforanderlig personalitet. Du er sannsynligvis også tradisjonalist. På den annen side, hvis du får øye på en BH, har du en tendens til å streve etter spenning i livet ditt og er åpen for nye ting. Du oppfatter også hverdagen som den er og lever vanligvis uten angrer.

ADVERTISEMENT

12. Oiseau ou félin ?

Dette bildet ble skapt av det britiske investerings- og kredittfirmaet Funding Circle. Firmaet mener at det du ser først kan være avgjørende for ditt fremtidige rollevalg. De profesjonelle typene som identifiseres av Funding Circle er aktive, kreative og helhetstenkende mennesker  Så, hva er det du ser her, en gaupe eller en flygende fugl?

ADVERTISEMENT

Vel, hvis du først la merke til gaupa, så er du ifølge Funding Circle den type person som kan se ting i større perspektiv. Dette gjør deg egnet for arbeid som inkluderer idédugnad, teambuilding og prosjektledelse. Imidlertid, hvis du så en fugl, så er du mer en driftig forretningsmann. I dette tilfellet vil folk være avhengig av deg for å få gjort jobben sin.

ADVERTISEMENT

11. Vase ou visages ?

Dette er en vase med en tvetydig figur, oppfunnet av den danske filosofen og psykologen Edgar John Rubin i 1915. Du kan også kjenne det som “Ruby’s Face” eller “Vase with a Figure on the Ground.” Og nemlig disse navnene forteller deg hva du først ser på bildet. Merker du vasen først, eller ser du to mennesker som ser på hverandre?

ADVERTISEMENT

Det er blitt antydet at de som i utgangspunktet ser en vase har evnen til å se et helhetlig syn på situasjonen. Hvis dette er deg, er du sannsynligvis også noen som tar lite hensyn til detaljer. Imidlertid har de som umiddelbart merker ansikter en tendens til å være mer oppmerksomme på de mer subtile punktene, og derfor kan de være klar over viktigheten av mindre handlinger for å oppnå et større mål.

ADVERTISEMENT

10. Crâne ou femme ?

Denne illustrasjonen fra 1892 av Charles Allan Gilbert heter “All Is Vanity”. Avhengig av ditt synspunkt kan du umiddelbart merke enten en illevarslende hodeskalle eller en kvinne som ser i speilet. Hva betyr alt dette? Vel, hvis du ser hodeskallen først, lener du deg mot bredere synspunkter, imidlertid dersom du først la merke til kvinnen, er du sannsynligvis en som legger mer oppmerksomhet på detaljer.

ADVERTISEMENT

Imidlertid er det også andre tolkninger av illustrasjonen. Siden kvinnen ser ut til å se på refleksjonen hennes, kan hun betraktes som litt narsissistisk; I mellomtiden er hodeskallen kanskje et hint om at inni er vi alle like. Dermed kan det sies at det seerne ser først er en indikator på hvor mye de verdsetter seg selv.

ADVERTISEMENT

9. Combien de superhéros ?

Hva er riktig flertall av Batman? Er dette Batmans? Eller Batmen? Og selv om du kanskje tror det bare er en maskert hevner som patruljerer Gotham City, er det to av dem i dette bildet. Eller er det ikke? Kanskje i stedet vil du se den kanskje mest skremmende superhelten, Wolverine – med metallklør og en dyster moral.

ADVERTISEMENT

Dette er et mer moderne syn på optiske illusjoner. De som opprinnelig la merke til de to Batmans – eller Batman – som vender mot hverandre, er fans av DC tegneserier.På den annen side er de som ser Wolverine ut til å være mer tilbøyelige til å konkurrere med Marvel Comics.

ADVERTISEMENT

8. Beaucoup à voir…

Flere symboler finnes i dette bildet. Er du i stand til å oppdage ballonger, roser, et skrått kors, en åpen bok, en løve, et slips, et hjerte og et smilefjes? Vel, vær oppmerksom på hva du så først, da det ifølge YourTango-nettstedet kan fortelle mye om din personlighet.

ADVERTISEMENT

Tilsynelatende, hvis du opprinnelig la merke til en åpen bok, er du smart og instinktiv; hvis de var roser, så er du rolig og ser dyd i alt. Et skrått kors betyr at du liker å gi og er trofast, og ballonger betyr en munter karakter og en aktiv fantasi. I mellomtiden, hvis det er hjertet som skiller seg ut fra de andre, er du mild og kjærlig, og hvis du først ser løven, betyr dette at du er uredd. Smilefjeset personifiserer lekenhet og optimisme – i motsetning til slipsen, som symboliserer flid og besluttsomhet.

ADVERTISEMENT

7. Il va ou il vient ?

Fotografen Joaquim Alves Gaspard tok dette bildet av en mann i en tunnel rundt 1970. Siden bare silhuetten til den personen er synlig, er det imidlertid umulig å se om den kommer fra eller mot linsen. Hva forteller din sjette sans deg?

ADVERTISEMENT

Merkelig nok er det ikke noe klart svar på dette spørsmålet. Imidlertid kan det hende at observatørens synspunkt antar at de naturlig har en positiv eller negativ sinnstilstand. For eksempel er frykten for at folk forlater noen ganger forbundet med angst. Motsatt er det mulig at de som tror mannen går mot kameraet, har en tendens til å være mer positive til livet.

ADVERTISEMENT

6. Femme ou crâne ?

Ved første øyekast kan det se ut som om dette er et bilde av en hodeskalle. Men ved nærmere ettersyn kan du også se kvinnen bøye seg frem og feste hodet mellom knærne. Og ifølge The Powerful Mind, hvis hodeskallen var ditt førstevalg, kan du være ubesluttsom og uklar i din retning.

ADVERTISEMENT

Motsatt, hvis dette er en kvinne du ser først, antar Mighty Mind at du forsvarer deg i svarene dine. Holdningen hennes er veldig beskyttende – dette er noe du kan forholde deg til. Nettstedet forklarer: “Kvinnen representerer din indre anger og [bildet] kan kaste lys over angrene i ditt eget liv.”

ADVERTISEMENT

5. Votre nature aimante expliquée

Denne illustrasjonen er ment å avsløre din romantiske stil. Hvis du ser en gammel mann ved første øyekast, så er du åpen for elskede store bevegelser, men de er ikke veien til ditt hjerte. Du foretrekker å fortsette å jobbe med forholdet for å bygge bro over avstanden. Kanskje du oppdager en mann på en hest i stedet? Vel, i så fall er du sannsynligvis stadig på utkikk etter “Mr. eller Miss – den rette”, så mye, at du risikerer faktisk å savne dem helt.

ADVERTISEMENT

I mellomtiden, hvis fokuset ditt er på jenta som ligger ved elven, er sjansen stor for at du allerede har blitt brent og redd for engasjement på grunn av det. Og hvis du liker steinbroen mest, tar perspektivet til å bli forelsket fascinerer deg mer enn å ta steget. Du er også litt av en nonconformist.

ADVERTISEMENT

4. Arbres, racines ou lèvres ?

Hva er det du ser først her, er det en tett skog eller er det rikelig med røtter? Ved mer detaljert undersøkelse du kan også oppdage et par fyldige lepper. Alt du legger merke til fra begynnelsen, kan gi deg en ide om din tilnærming til situasjonen.

ADVERTISEMENT

For eksempel, hvis du først så trærne, hevder Bright Side at du er mer målrettet og kanskje har perfeksjonistiske tendenser. Røtter, derimot, antyder at du er mer fremoverlent og prøver å forbedre situasjonen. Og hvis leppene var de mest fremtredende, har du en tendens til å ta situasjoner til pålydende og ikke fordype deg i dem for dypt.

ADVERTISEMENT

3. L’éléphant dans la pièce…

Ved første øyekast er det ganske enkelt å se silhuetten av en elefant i dette bildet. Bruk imidlertid litt mer tid på å studere bildet, og andre dyr kan endelig avsløre seg. Kan du nå se en katt, hund eller mus – kanskje til og med et esel? Og jo flere skapninger du oppdager, jo flere ledetråder til personligheten din.

ADVERTISEMENT

I følge The Wonder List er du bekymret for detaljer og kanskje til og med drømmende hvis du bare kan se opptil tre dyr. I mellomtiden løper du fra fire til syv, så blir du mer oppmerksom, selv om du ikke vil ha motivasjonen til å prøve ditt beste. Og hvis du merker åtte til 13, kan du uunngåelig ha muligheten til å legge merke til detaljer.

ADVERTISEMENT

2. Vieux ou jeune ?

Denne mer komplekse skildringen er arbeidet til den meksikanske surrealisten Octavio Ocampo. Han skaper kunst som er åpen for tolkning av betrakteren, der, i hans ord, “alt er ikke som det ser ut.” Hva vil du først legge merke til i dette stykket “Forever Always”?

ADVERTISEMENT

Noen kan se et eldre par se tilbake på sitt ungdomstid når de var bekymringsløse og hadde det gøy. Hvis dette er det første du kommer til å tenke på, så har du levd et tilfredsstillende liv og er fornøyd med måten det ble på. Men hvis du først oppfatter et ungt par, kan du fortsatt være relativt ung og bekymringsløs – og trygg i visshet om at du har et godt støttenettverk rundt deg.

ADVERTISEMENT

1. Quelle femme voyez-vous ?

Denne velkjente optiske illusjonen, skapt i denne formen av William Eli Hill, dateres tilbake til begynnelsen av det 20. århundre, selv om den kanskje kan ha eksistert i andre inkarnasjoner allerede før da. Forskning av to psykologprofessorer viser at folk ser forskjellige ting på et bilde, avhengig av hvor gamle de er.

ADVERTISEMENT

Illustrasjonen med tittelen “Min kone eller svigermor”, og ble vist av forskere ved Flinders University i Adelaide til 393 personer mellom 18 og 68 år. Senere fant en australsk studie at 10 prosent av eldre deltakere så hvordan en gammel kvinne så ut. Først mot nedre venstre hjørne av rammen. De yngste 10 prosent la derimot først merke til at den yngre kvinnen så over høyre skulder.

ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT
ADVERTISEMENT